اگر این اقدامات قبل از کشت انجام شود دیگر نیازی به مصرف کود نیست
کد خبر: ١٦٦١١١ تاریخ انتشار: ٠٩ مرداد ١٤٠٣ - ١٢:٠٨
صفحه نخست » آخرین اخبار
اگر این اقدامات قبل از کشت انجام شود دیگر نیازی به مصرف کود نیست

قبل از کشت بررسی شرایط محیط کشت از مهم  ترین اقدامات اولیه می باشد از جمله موارد مورد بررسی می توان به آب خاک و عناصر تشکیل دهنده خاک محیط کشت اشاره نمود چراکه عدم شناخت کافی از محیط کشت می تواند منجر به استفاده غلط یا بی تاثیر یک نوع خاص از کود یا سم گردد.

مطابق با منابع معتبر و گزارشات منتشر شده (منبع گزارش) نمونه برداری و آنالیز خاک ،آب و محصول از اقدامات ضروری قبل از کاشت می باشد که در این بخش به بررسی دلایل آن می پردازیم.بسیاری تصور میکنند که نمونه برداری فقط زمانی نیاز است که رشد محصول به مشکل خورده است اگرچه این باور اشتباه است نمونه برداری و آنالیز خاک یکی از مهم ترین مراحل قبل از کاشت است که منجر به به مدیریت منابع و تولید محصولی باکیفیت می شود.

 

آنالیز خاک و تعیین مواد مغذی مورد نیاز آن

نمونه برداری و آنالیز خاک می تواند اطلاعات زیادی در خصوص مقدار مواد مغذی موجود در خاک،Ph ،ساختار و بافت خاک رائه دهد و ساختار و حاصلخیزی خاک تاثیر مستقیمی بر روی رشد گیاهان و محصولات نهایی می گذارد.

بسیاری از خاک ها دچار کمبود عنصر ریزمغذی آهن هستند که این کمبود هم در هنگام رشد محصول و هم در نتیجه نهایی تاثیر منفی می گذارد،که این مورد با آنالیز خاک مشخص می شود و می توان برای رفع آن اقدام کرد.با نمونه برداری و آنالیز خاک نیاز زمین کشاورزی برای اصلاح یا استفاده از انواع کود های تقویتی و ریزمغذی مشخص می شود که همین اقدام تاثیر زیادی بر رشد محصولات می گذارد.

 

آنالیز آب و تاثیرگذاری آن بر کیفیت خاک کشت

در هنگام آنالیز آب آزمایش های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی روی منابع آب انجام می شود که اطلاعات زیادی درباره ی pH آب،اسیدی و بازی بودن آن،یون های موجود در منبع و فلزات سنگین و مواد شیمیایی در صورت استفاده نادرست از کود و سموم کشاورزی ارائه می دهد.

یکی از اطلاعات مهمی که آنالیز آب ارائه می دهد اندازهEC آب می باشد که  میزان نمک محلول در آب را مشخص می کند که تاثیر مستقیمی بر شوری خاک دارد.که نمونه برداری آب کمک می کند که کشاورزان نسبت به کیفیت منبع آب خود اطمینان حاصل کنند و در صورت وجود مشکل به بررسی علت و رفع آن بپردازند.

 

با استفاده از آنالیز  خاک و آب، کشاورزان می‌توانند به بررسی ورفع انواع مشکلاتی که ممکن است در زمان رشد محصول به وجود بیاید بپردازند و همچنین بهینه‌ترین میزان کود و آبیاری را برای گیاهان خود تعیین کنند که منجر به افزایش بهره‌وری و افزای عملکرد محصولات می‌شود.

 





Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه